İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Ünlülerin Filmlerde Kullandığı Saatler

Ünlülerin Filmlerde Kullandığı Saatler
Interstellar

Ünlülerin Filmlerde Kullandığı Saatler

Saat firmaları, Hollywood film yıldızlarını saatlerinin tanıtımı için genellikle kullanırlar. Bazı saat modelleri o kadar aktörlerle özdeşleşmiştir ki, artık o modeller kendi modelleri ile değil, o film yıldızının adı ile anılmaya başlamıştır. İşte aktörler ve filmlerde tercih ettiği saatler:

Ünlülerin Filmlerde Kullandığı Saatler

Rolex Daytona – Paul Newman: Paul Newman, Rolex Daytona modelini sık sık kullanmasıyla ünlüdür. O kadar ki, bu model artık “Paul Newman Daytona” olarak anılır. Bu modeli eşi ünlü aktöre hediye etmiş olup, 6239 nolu referansa sahiptir. 2017 yılında Paul Newman’ın kullandığı saat 17.8 milyon dolara açık artırmada satılmıştır.

Omega Seamaster – Sean Conner: Omega Seamaster: James Bond karakteri, filmlerde Omega Seamaster modelini kullanır. Tabiki James Bond’u canlandıran aktörler arasında belki de en efsanesi Sean Connery’dir.

Saat standları modellerimizi buradan görebilirsiniz.

Breitling Navitimer - John Travolta: John Travolta, Breitling Navitimer modelini sık sık kullanmaktadır. Bu model, havacılık tutkunları arasında popülerdir ve Travolta, bir pilot olduğu için bu modele olan ilgisiyle bilinir.

Tag Heuer Monaco – Le Mans: Steve McQueen, 1971 yapımı Le Mans filminde Tag Heuer Monaco modeliyle yer almıştır. Bu model, kare kasası ve spor tasarımıyla öne çıkar. Steeve McQueen’in filmde kullandığı saat 2.200.000 dolara açık artırmada satılmıştır.

 Saat Kutusu modellerimizi buradan görebilirsiniz.

Jaeger-LeCoultre Reverso - Christian Bale -Batman: The Dark Knight: Christian Bale'in canlandırdığı Batman karakteri, Jaeger-LeCoultre Reverso modelini kullanmaktadır. Bu model, ikonik tersine çevrilebilir kasa tasarımıyla bilinir.

Tag heuer - Leonardo DiCaprio: Wolf of Wall Street: Jordan Belfort karakteri filmde 50.000 dolarlık saat kullanıyorum diye iş arkadaşlarına hava atmaktadır ancak işin aslında kullandığı saat yaklaşık 2000 dolarlık altın kaplama bir Tag Heuer'dir.

Casio G-Shock – Speed: Keanu Reeves’in canlandırdığı Jack Traven karakteri, Speed filminde Casio G-Shock modeliyle dikkat çeker. Bu model, dayanıklı ve fonksiyonel tasarımıyla öne çıkar.

Interstellar: Hamilton Khaki Field Murph: Bu listedeki diğer örneklerden farklı olarak, artık Hamilton Khaki Field Murph olarak bilinen saat, özellikle Interstellar filmi için tasarlandı ve daha sonra halka satış için üretildi. Christopher Nolan’ın 2014 yapımı bilimkurgu filmi Yıldızlararası filminde, Hamilton marka saat hikayede çok önemli bir rol oynuyor. Diğer taraftan; yüksek teknolojili bir gelecek ile onun ilkel, analog doğası arasında ilginç bir zıtlık bulunmaktadır. Hamilton, nihayet beş yıl sonra bu modelin satın alabileceğiniz bir versiyonu üretti.

Saat Kordonu modellerimizi buradan görebilirsiniz.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Panerai Radiomir ve Panerai Luminor Marina Modelleri
Luminor

Panerai Radiomir ve Panerai Luminor Marina Modelleri

1869 yılında Giovanni Panerai, İtalyanın Floransa kentinde kurulan ilk saatçilik okuluyla bağlantılı bir saat atölyesi ve işletmesi olan “Guido Panerai & Figlio”yu kurdu. Bu saat atölyesi, bugü...

Daha fazlasını oku
Seiko: En Bütçe Dostu Saat Markası
Seiko

Seiko: En Bütçe Dostu Saat Markası

Seiko'nun Kuruluşu Seiko, 1880’lerden beri faaliyet gösteren bir Japon saat markasıdır. Marka, I. Dünya Savaşı sırasında kol saatleri üretmeye başladı ve 1970’lerde populer olan kuvars saatleriyle ...

Daha fazlasını oku