İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Panerai Radiomir ve Panerai Luminor Marina Modelleri

Panerai Radiomir ve Panerai Luminor Marina Modelleri
Luminor

Panerai Radiomir ve Panerai Luminor Marina Modelleri

Efsanevi Panerai Luminor Modelini Üreten Firma Olan Panerai’nin Tarihi

Giovanni Panerai ve Panerai’nin Temelleri

1869 yılında Giovanni Panerai, İtalyanın Floransa kentinde kurulan ilk saatçilik okuluyla bağlantılı bir saat atölyesi ve işletmesi olan “Guido Panerai & Figlio”yu kurdu. Bu saat atölyesi, bugün Officine Panerai olarak bilinen şirketin temelini oluşturmaktadır. 1890 yılında kurucunun torunu olan Giovanni P., aile şirketini devralmıştır. Şirket ilk yıllarında daha çok İtalyan Donanması için dalış ekipmanları gibi hassas denizcilik aletlerinin üretimine odaklanmıştır.

Deri Saat Kordonu modellerimizi buradan görebilirisiniz.

1915 yılında Guido P., saat endüstrisi için önemli bir yeniliğe imza atmıştır: Floresan malzeme kullanılan Radiomir. Bu parlak madde, karanlıkta parlayan bir çinko bileşiği ve radyum bromür içermekte olup daha sonra saat kadranlarında kullanıldı ve saat kadranlarını su altı gibi tamamen karanlık ortamlarda okunabilir hale getirmiştir. 1936 yılında Şirket, daha sonra Radiomir olarak bilinecek olan saatin ilk prototiplerini geliştirdi. Bu saatlerde Rolex mekanizma kullanılmış olup çapı 47 mm.dir. Rolex tarafından üretilen mekanizmalar 1956 yılına kadar Panerai saatlerde kullanılmıştır. Rolex mekanizma ile üretilen bu saatler çok nadir olup kondisyonuna göre değişmekle beraber şu an 100.000 dolara yakın bir fiyata satılmaktadır.  Radiomir dalış saati başlangıçta, su altındaki görevlerinde kullanılabilecek bir saate ihtiyaç duyan İtalyan savaş dalgıçları için geliştirilmiştir. 47 mm, yastık şeklindeki çelik kasa, flüoresan indeksler ve rakamlar, kaynaklı kulplar gibi söz konusu prototipin birçok özelliği bugüne kadar değişmeden kalmıştır.

Askeri belgelere göre, 1936 yılında söz konusu dalgıç saatinden en fazla 10 adet protip üretilmiştir. Şirket, 1938’de Radiomir saatin üretimine başlamadan önce prototip modelde birkaç değişiklik yapıldı. Değişiklikler arasında iyileştirilmiş parlaklık ve gelişmiş okunabilirliğin yanı sıra saatin sağlamlığının artırılması vardı. Radiomir ve ardından gelen Luminor saatler, onlarca yıl askeri sır olarak kaldı ve yalnızca özel asgari kuvvetler tarafından kullanıldı.

 Deri Saat Kutularımızı buradan görebilirisiniz.

Popüler Bir Uluslararası Saat Üreticisine Dönüşüyor

Genel Bilinirlik ve Ünlü Panerai Kullanıcıları

Amerikalı aktör Sylvester Stallone, şirketin popülaritesine önemli bir katkı yapmıştır. 1996 yapımı Daylight filminde bizzat İtalyan markanın saatlerinden birini takmak kullanmak istedi. Saat tercihi, Vendôme’un sahip olduğu dönemden kalma bir saat olan Luminor’du. Stallone, özellikle Hollywood çevrelerinde Panerai saatleri için büyük bir talep yaratmıştır. Sonrasında Panerai saatler, Dwayne Johnson’ın Transporter, Eraser ve San Andreas da dahil olmak üzere birçok Hollywood yapımı filmde boy göstermiştir. Marka bu filmlerle dünya çapında en tanınmış lüks saat üreticilerinden biri haline geldi. 2000 yılında kurulan Paneristi , Panerai severler için mükemmel bir kaynak ve tartışma platformu oluşturmuştur. Yine bu çerçevede 2011 yılında Panerai Central kurulmuştur.

Mermer saat standı modellerimizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

En Üst Kalite İn-House (Panerai) Mekanizmaların Geliştirilmesi

Panerai, 2002 yılında İsviçre’nin Neuchâtel kentinde kendi üretim tesisini açmıştır. Üç yıl içinde marka, ilk In-house mekanizması olan P.2002’yi piyasaya sürdü. Mekanizmada geçen 2002 tesisin açılış yılını temsil etmektedir. Bu manuel mekanizma GMT işlevine ve sekiz günlük güç rezervine sahiptir.

İki yıl sonra marka, üç ayrı mekanizmayı piyasaya sürdü: P.2003, P.2004 ve P.2005. P.2005 mekanizması türbilon özelliğini içermekte olup Panerai’nin bu tarihe kadar ürettiği en komplike kalibresiydi. 2008 yılında Panerai, P.2006 ve 72 saatlik güç rezervine sahip P.9000’u piyasaya sürdü.

Bundan beş yıl sonra, Firma; Fly-back işlevli ilk otomatik kalibreleri olan P.9100 dahil olmak üzere üç ek mekanizmayı piyasaya sürmüştür. 2014 yılında, İsviçre’de bulunan Pierre-à-Bot’ta yeni bir üretim tesisi açmıştır. Bu tesiste, Panerai Luminor Marina 1950 3 Days Otomatik saatine güç veren otomatik P.9010 mekanizmasını üretmiştir. Aynı zamanda, yeni tesisin üretime geçmesi ile, üç günlük güç rezervli 2018 manuel P.6000 mekanizma ve her biri P.6000 tarafından çalıştırılan altı yeni saat modeli piyasaya sürülmüştür.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Saat Kordonu Nasıl Değiştirilir
saat kordonu

Saat Kordonu Nasıl Değiştirilir

Saat kordonlarının türleri saat markasına göre değişmektedir. Bu yazıda, İsviçre saat markalarının genelde tercih ettiği ve deliksiz kasa olarak adlandırılan saat modelleri için saat kordonu değişt...

Daha fazlasını oku
Ünlülerin Filmlerde Kullandığı Saatler
Interstellar

Ünlülerin Filmlerde Kullandığı Saatler

Saat firmaları, Hollywood film yıldızlarını saatlerinin tanıtımı için genellikle kullanırlar. Bazı saat modelleri o kadar aktörlerle özdeşleşmiştir ki, artık o modeller kendi modelleri ile değil, o...

Daha fazlasını oku