İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Saat Kordonu Nasıl Değiştirilir

Saat Kordonu Nasıl Değiştirilir
saat kordonu

Saat Kordonu Nasıl Değiştirilir

Saat kordonlarının türleri saat markasına göre değişmektedir. Bu yazıda, İsviçre saat markalarının genelde tercih ettiği ve deliksiz kasa olarak adlandırılan saat modelleri için saat kordonu değiştirmeyi açıklayacağız.

Eski saat modellerinde saatlerin Lug (boynuz) denilen çıkıntılarında delikler mevcuttu. Bu delikler sayesinde kordonlar çok rahat bir şekilde değiştirilmekteydi. Ancak yeni nesil saatlerde bu delikler maalesef mevcut değildir.İlk önce saatin arka yüzü çevirilir.

Sonrasında resimlerde görünen türde bir araçla kordonun Lugla birleştiği yer hafifçe açılır. Bu aşamada elinizde bu tür bir cihaz yoksa ince uçlu metal iğne benzeri bir araç işinize yarayabilir.

Eğer kordon değiştirmekle uğraşmak istemiyorsanız, firmamızın ürettiği saat kordonlarında akıllı pim sistemi mevcut olup hiç bir araç kullanmadan 10 saniyede kordonunuzu değiştirebilirsiniz. Saat Kordonu modellerimiz görmek için tıklayabilirsiniz.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Saat Kutusu Çeşitleri
saat kutusu

Saat Kutusu Çeşitleri

Eğer birden çok saatiniz varsa veya saatinizi firmanın size verdiği kutuda saklamak istemiyorsanız, çeşitli boy ve ebatlarda saat kutusu alternatifleri mevcuttur. Genel olarak saat kutuları; Tekli,...

Daha fazlasını oku
Panerai Radiomir ve Panerai Luminor Marina Modelleri
Luminor

Panerai Radiomir ve Panerai Luminor Marina Modelleri

1869 yılında Giovanni Panerai, İtalyanın Floransa kentinde kurulan ilk saatçilik okuluyla bağlantılı bir saat atölyesi ve işletmesi olan “Guido Panerai & Figlio”yu kurdu. Bu saat atölyesi, bugü...

Daha fazlasını oku