İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Seiko: En Bütçe Dostu Saat Markası

Seiko: En Bütçe Dostu Saat Markası
Seiko

Seiko: En Bütçe Dostu Saat Markası

Seiko'nun Kuruluşu

Seiko, 1880’lerden beri faaliyet gösteren bir Japon saat markasıdır. Marka, I. Dünya Savaşı sırasında kol saatleri üretmeye başladı ve 1970’lerde populer olan kuvars saatleriyle öne çıktı. Birçok kişi bu markayı, ucuz – pille çalışan saatlerle bir tutsa da, firma belki de en hassas ve güvenilir mekanik mekanizmaları yapmaktadır.

Herhangi bir saat koleksiyonerinden 1.000 $’ın altındaki en iyi saati söylemesini isterseniz, muhtemelen size bu markayı almanızı söyleyecektir. Zarif Presage serisi çalışma ortamı için çok uygundur ve dalış saatleri her yaş her gelir seviyesinden meraklıları tarafından toplanmaktadır.

İkonik Seiko Modelleri

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda saat varken, yalnızca birkaç önemli modelini adlandırmak zor. Seiko 5 Sports, pek çok saat meraklısı için ilk mekanik saattir. Presage serisi, genç profesyoneller için idealdir. Sportif açıdan ise Seiko “Turtle”, “Tuna”, “Sumo” ve “Monster” gibi sevimli takma adlara sahip dalış saatleri var.

Saatleriniz için Onywatch tarafından üretilen deri kordon modelleri bu linkte.

Ucuz Seiko Modelleri Kaliteli mi?

Pek çok saatseverin markayı sevmesinin ana nedenlerinden biri fiyattır. Markanın kalitesi aşikardır ve yalnızca birkaç yüz dolar fiyatlı saatlerinde bile, her saate yüksek derecede tasarım ve hassasiyet konulmuştur. Markanın çoğu modeli 1000 doların altında olup bu onları ideal giriş seviyesi saatler yapmaktadır. Her bütçeye göre seçebileceğiniz modelleri vardır. Markanın 5 Sports modeli , Chrono24’te 200 doların altında bir fiyatla satılmaktadır. Prospex ve Presage’ı ise 500 doların altında bulabilirsiniz. Her üç model de kalite açısından mükemmeldir ve ilk saatini satın almak isteyenler için en iyi alternatifler arasındadır.

Saatleriniz için Onywatch tarafından Türkiye’de üretilen mermer saat standları modellerini görmek için tıklayın.

Daha yüksek bütçeli ciddi saat meraklıları Grand Seiko markasınına bir göz atmasında faydalı olacağını düşünmekteyim. Üst düzey koleksiyonerler için az bilinen ancak çok saygı duyulan markanın yan kuruluşu Credor bulunmaktadır.

Saatlerinizi muhafaza etmek için Onywatch tarafından Türkiye’de üretilen saat kutusu modellerini görmek için tıklayın.

Seiko Basit Bir Marka mı?

Marka algısı açısından Seiko hakkında söylenecek gerçekten kötü bir şey yok. Fiyatları oldukça uygun olduğu için bu marka, birçok meraklısı için saat koleksiyonculuğunda ilk durak olarak görünmektedir. Bununla birlikte, ne kadar süredir bu hobiyle uğraşıyor olursanız olun, satın almaya ve takdir etmeye devam edebileceğiniz bir markadır. Özetle, saat koleksiyonu yapmaya yeni başlıyorsanız tavsiye edeceğim 1 numaralı markadır.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Ünlülerin Filmlerde Kullandığı Saatler
Interstellar

Ünlülerin Filmlerde Kullandığı Saatler

Saat firmaları, Hollywood film yıldızlarını saatlerinin tanıtımı için genellikle kullanırlar. Bazı saat modelleri o kadar aktörlerle özdeşleşmiştir ki, artık o modeller kendi modelleri ile değil, o...

Daha fazlasını oku
Longines Saatler: Bütçe Dostu Lüks Saat Markası
Longines

Longines Saatler: Bütçe Dostu Lüks Saat Markası

Longines, 1832’de Raiguel Jeune adıyla kuruldu. İsviçre, Saint-Imier’de küçük bir saat montaj atölyesi olarak faaliyete başladı, ancak 1867 yılında, seri mekanizma üretimi için yeni bir atölye kurd...

Daha fazlasını oku