İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Longines Saatler: Bütçe Dostu Lüks Saat Markası

Longines Saatler: Bütçe Dostu Lüks Saat Markası
Longines

Longines Saatler: Bütçe Dostu Lüks Saat Markası

Longines, 1832’de Raiguel Jeune adıyla kuruldu. İsviçre, Saint-Imier’de küçük bir saat montaj atölyesi olarak faaliyete başladı, ancak 1867 yılında, seri mekanizma üretimi için yeni bir atölye kurdu. Bu tarihte şirket, kabaca “uzun çayırlar” anlamına gelen Longines adını benimsedi.

Marka, 20. yüzyılın başlarında pilot kronograf modelleriyle ün kazandı. Örneğin; The Hour Angle Watch, Charles Lindbergh’in New York’tan Paris’e yaptığı ünlü transatlantik uçuşu sırasında boylamı hesaplamasına yardımcı oldu.

13ZN kronograf mekanzimalı modeli 1936 yılında piyasaya çıktı. Bu saat, yaygın olarak şimdiye kadar üretilmiş en büyük kronograf mekanizmalarından birini barındırdığı kabul edilmektedir. Bugün, marka Swatch Group’a aittir. Binicilik etkinlikleriyle olan bağlantıları ve genellikle markanın zengin mirasından ilham alan uygun fiyatlı mekanik saatleri ile ünlüdürler.

Saatleriniz için firmamız tarafından üretilen kordon modelleri bu linkte.

Longines Modelleri: Lüks mü Değil mi?

Üst düzey koleksiyoncular, müzayedelerde fiyatları giderek artan Firmanın 13ZN kronograf modeline yüksek meblağlar ödemektedir. Ortalama bir saat tutkunu, markayı Conquest ve HydroConquest gibi spor saatlerinden veya Big Eye kronograf, Lindbergh Hour Angle, Legend Diver veya Heritage 1945 gibi daha tarihi modellerinden tanıyacaktır. İşin iyi yanı, tüm bu ikonik saatlerin Chrono24’te 1.000$’dan daha ucuza satılıyor olması.

Longines saat fiyatları açısından değerlendirildiğinde, bu marka saatler ile paranızın karşılığını tam olarak alabilirsiniz. Marka, Swatch Group’un bir başka üyesi olan ETA’nın güvenilir mekanizmalarından güç alan geniş bir model yelpazesine sahiptir. Firmanın saatlerinin çoğu 1.000 ila 4.000 ABD Doları arasında satılır, ancak Art Deco saatleri veya 13ZN kronografları gibi daha prestijli eski örnekleri müzayedelerde yüksek bedellere satılmaktadır.

. Onywatch tarafından Türkiye’de üretilen saat kutusu modellerini görmek için tıklayın.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Seiko: En Bütçe Dostu Saat Markası
Seiko

Seiko: En Bütçe Dostu Saat Markası

Seiko'nun Kuruluşu Seiko, 1880’lerden beri faaliyet gösteren bir Japon saat markasıdır. Marka, I. Dünya Savaşı sırasında kol saatleri üretmeye başladı ve 1970’lerde populer olan kuvars saatleriyle ...

Daha fazlasını oku
Rolex Submarinerden Explorer 2'ye Tüm Rolex Modelleri ve Fiyatları
Datejust

Rolex Submarinerden Explorer 2'ye Tüm Rolex Modelleri ve Fiyatları

1905 yılında kurulan Rolex, kurulduğundan beri çeşitli seri numaraları ile yüzlerce model çıkarmıştır. Bu yazımızda şu an piyasada olan tüm modelleri hakkında genel bilgi vermeye çalışacağız.  Günc...

Daha fazlasını oku