İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Rolex Submarinerden Explorer 2'ye Tüm Rolex Modelleri ve Fiyatları

Rolex Submarinerden Explorer 2'ye Tüm Rolex Modelleri ve Fiyatları
Datejust

Rolex Submarinerden Explorer 2'ye Tüm Rolex Modelleri ve Fiyatları

1905 yılında kurulan Rolex, kurulduğundan beri çeşitli seri numaraları ile yüzlerce model çıkarmıştır. Bu yazımızda şu an piyasada olan tüm modelleri hakkında genel bilgi vermeye çalışacağız.

 Güncel Rolex Modelleri

Submariner, GMT Master II, Cosmograph Daytona, Sea-Dweller, Explorer,  Explorer II, Air-King, Yacht-master, Oyster Perpetual, Datejust, Day-Date, Sky-Dweller, Rolex Submariner

1953 yılında Rolex, halihazırda suya dayanıklı olmasıyla ünlü Oyster Perpetual modellerinin daha sağlam bir versiyonuna yapmaya başlamış ve çok daha fazla suya dayanıklılık ve sağlam, ayarlanabilir bir bileklik eklediğinde, en ikonik ve önemli dalış saati olan submariner doğmuştur. Bugün, submariner modelleri arasında en çok rağbet gören modeli tarih pencereli Submariner Date modeli olup, aşırı talepten dolayı 2020 ile 2022 yılları arasında Submariner Hulk gibi modelleri liste fiyatının 3 katına yaklaşmıştır. 2023 yılı mart ayı itibariyle submariner fiyatları, grey markette, bu balon artışın patlaması nedeniyle 11.000 euro (submariner düz date modeli) ile 25.000 euro (submariner hulk) arasında sıfır modelleri bulunabilir.

Eğer saatinize kordon arıyorsanız, firmamızın ürettiği birbirinden şık ve kaliteli deri kordonları burada görebilirsiniz.

Rolex GMT Master II

Sea Dweller

Explorer

 

Yaygın inanışın aksine, Sir Edmund Hillary 1953’te Everest’e tırmandığında aslında Explorer takmıyordu. Ancak firma bunu fırsata çevirdi ve o yıl tanıttığı modelinin reklamlarında ilk defa Everest’e tırmanılmasını kullanmıştır. Yıllar için Explorer modeli, yalnızca fiyatı nedeniyle “giriş seviyesi” bir Rolex spor modeli haline gelmiş olup bugüne kadar bu konumunu sürdürmektedir. Explorer modelinin güncel olarak liste fiyatları 7.000 eurodan başlamaktadır.

Onywatch tarafından Türkiye’de üretilen saat kutusu modellerini görmek için tıklayın.

Explorer 2

Air King

Yacht Master

Datejust

 

Rolex, Oyster modellerini ilk olarak 1920’li yıllarda piyasaya sürdü ve 1945 yılında, gece yarısından “hemen önce” değişen ilk tarih komplikasyonunu ekledi. “Tepegöz” tarih büyüteci, 1945 yılında sürülen Datejust modelinde bir ilkti.

 

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Longines Saatler: Bütçe Dostu Lüks Saat Markası
Longines

Longines Saatler: Bütçe Dostu Lüks Saat Markası

Longines, 1832’de Raiguel Jeune adıyla kuruldu. İsviçre, Saint-Imier’de küçük bir saat montaj atölyesi olarak faaliyete başladı, ancak 1867 yılında, seri mekanizma üretimi için yeni bir atölye kurd...

Daha fazlasını oku
2023 Yılında Fiyatı Artacak 4 Saat: Vacheron Constantin Overseas ve Diğerleri
Breitling

2023 Yılında Fiyatı Artacak 4 Saat: Vacheron Constantin Overseas ve Diğerleri

Saatler bizim için bir zevk olsa da, son on yılda saatlere yatırım yaparak para kazanmak isteyen sayısında hızlı bir artış görüldü. Lüks saat dünyası, hangi saatlere yatırım yapacağınızı biliyorsan...

Daha fazlasını oku