İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: 2023 Yılında Fiyatı Artacak 4 Saat: Vacheron Constantin Overseas ve Diğerleri

2023 Yılında Fiyatı Artacak 4 Saat: Vacheron Constantin Overseas ve Diğerleri
Breitling

2023 Yılında Fiyatı Artacak 4 Saat: Vacheron Constantin Overseas ve Diğerleri

Saatler bizim için bir zevk olsa da, son on yılda saatlere yatırım yaparak para kazanmak isteyen sayısında hızlı bir artış görüldü. Lüks saat dünyası, hangi saatlere yatırım yapacağınızı biliyorsanız, güzel karlar yapma fırsatı sunuyor. Ancak 2022'de en popüler saatlerin fiyatları düştü. En çok darbe alan saatler Audemars Piguet Royal Oak ve Patek Philippe Nautilus ve Aquanaut oldu. Bu, artık lüks saatlerin iyi bir yatırım olmadıkları anlamına mı geliyor? Dürüst olmak gerekirse, hızlı bir şekilde kar etmek istiyorsanız, şimdilik bu saatlerden birine yatırım yapmaktan kaçınırdım. Aşağıda yaptığım listede,  2023 yılında fiyatlarında artış beklediğim saatleri içermekte olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Vacheron Constantin Overseas 4500V Kahverengi Kadran

Şimdiye kadar muhtemelen Vacheron Constantin Overseas ile karşılaşmışsınızdır. Fiyatlar yükseliş sürecindeyken, Overseas 4500V modelinde bir miktar düşüş gördük. Markaya ve saate aşina değilseniz kısa bir hatırlatma yapalım: VC, Patek Philippe ve Audemars Piguet ile birlikte İsviçre saatçiliğinin “Kutsal Üçlüsü”nü oluşturuyor. VC Overseas 4500V, Nautilus ve Royal Oak'ın doğrudan rakibi ve son birkaç yılda popülaritesi oldukça arttı. Bu saatin fiyatı, efsanevi rakiplerinin fiyatlarına yakın bile değil. Bununla birlikte, bu saatin çok özel bir versiyonı var: Overseas 4500V'nin 2016'dan 2017'ye kadar sadece bir yıl üretilen kahverengi kadranlı versiyonu. Kahverengi kadranlı versiyonun fiyatları 40.000 dolardan başlayıp 65.000 doların biraz üzerine çıkıyor. Kahverengi kadran üretimine son verildiğinden ve genel olarak üretimi durdurulan modellerde önemli fiyat artışları gördüğümüzden, Overseas 4500V'nin bu versiyonu potansiyel olarak önemli ölçüde fiyatı artabilecek saatler arasında yer almaktadır.

IWC Ingenieur SL “Jumbo” Ref. 1832

 Bu listedeki ilk saat, ünlü Genta spor saatleri üçlemesinin bir parçası olup Gérald Genta yapımıdır. IWC Ingenieur SL Jumbo ref. 1832, Patek Philippe’in Nautilus’u piyasaya sürdüğü yıl olan 1976’da tanıtıldı. Ingenieur, IWC’nin ilk olarak 1950’lerde piyasaya sürülen mühendis saatinin modern bir yorumuydu. Bir IWC Ingenieur SL Jumbo satın alıyorsanız, benzersiz bir geçmişi olan bir saate sahip oluyorsunuzdur. Bu saat; Royal Oak ve Nautilus kadar popüler olmasa da, aynı Genta mirasının bir parçasıdır. Genta Ingenieur fiyatları kabaca 28.000$’dan başlıyor ve 35.000$’a kadar çıkıyor. Hikayesi ve mirası göz önüne alındığında, bu fiyatların zaman içinde daha da artması mantıklı görünüyor.

Mermer saat standı modellerini görmek için tıklayın.

Patek Philippe Ref. 5172G Kronograf

2022 yılı içerisinde Patek Philippe Nautilus ve Aquanaut’un astronomik fiyatları yavaş yavaş düşerken, şimdilik belirsiz yatırımlar gibi görünüyorlar ve kısa vadede kar getirme ihtimali düşük görünüyor. Ancak Patek Philippe’in başka popüler modelleri de var. İyi bir örnek, Patek Philippe ref. 5172G kronograf. 5172G’dir. 5172G modeli, markanın klasik yönünü seven Patek meraklıları arasında çok sevilen bir modeldir. 5172G, 2019’da piyasaya sürülen koyu mavi kadran ve kayışa sahip beyaz altın bir kronograftır. 2022 yılında marka bu modelin, beyaz altın kasaya sahip ancak somon kadran ve kahverengi kayışla gelen ikinci bir versiyonu piyasaya sürdü. Saatin 41 mm beyaz altın kasası 11,45 mm kalınlığında olup bu onu oldukça ince ve kullanması çok kolay bir kronograf yapıyor. 5172G’nin fiyatları zaman içinde kademeli olarak arttı, bu nedenle kabaca 70.000 ila 85.000 $ arasına inmesini bekleyebilirsiniz. Özellikle bu aralığın alt sınırı zamanla kademeli olarak yükselirse şaşırmam.

Saatleriniz için firmamız tarafından üretilen kordon modelleri bu linkte

Breitling Navitimer 806 1959 Re-Edition

Çoğunuz Breitling Navitimer’ı hesap cetvelli ve ters panda kadranlı saat olarak bilmektesiniz. Ancak saat piyasaya sürüldüğü ilk on yıl boyunca saat, tamamen siyah bir kadrana ve beyaz bir halkaya sahipti. Bu nedenle bu saatler “All Black” modeller olarak bilinirler. Breitling, 1959’daki bu klasik modeli, orijinal saatle neredeyse aynı teknik özelliklerle yeniden üretmeye karar verdi. Saat; 12,86 mm kalınlığında ve 40 mm paslanmaz çelik bir kasaya sahip olup bu boyutlar 1959’daki vintage klasik ile aynı boyutlardadır. Breitling, bu harika, sınırlı sayıda re-edition saatten toplamda 1.959 parça üretti. Bu saatlerin fiyatları 2021’in sonlarında fırladı ve 2022’de bir miktar düştü. Sınırlı bir sürüm olması nedeniyle fiyatının daha da artacağını umuyorum.

 

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Rolex Submarinerden Explorer 2'ye Tüm Rolex Modelleri ve Fiyatları
Datejust

Rolex Submarinerden Explorer 2'ye Tüm Rolex Modelleri ve Fiyatları

1905 yılında kurulan Rolex, kurulduğundan beri çeşitli seri numaraları ile yüzlerce model çıkarmıştır. Bu yazımızda şu an piyasada olan tüm modelleri hakkında genel bilgi vermeye çalışacağız.  Günc...

Daha fazlasını oku
Moonswatch Hakkında Bilgiler ve Moonswatch Fiyatı
moonswatch

Moonswatch Hakkında Bilgiler ve Moonswatch Fiyatı

24 Mart 2022 tarihinde Swatch, Omega ile işbirliği sonucunda tasarlanan Moonswatch modellerini duyurdu. Hepsinin kendi “uzaya hedefi” olan 11 harika tasarım olarak piyasaya sürüldü. Piyasaya sürüld...

Daha fazlasını oku