İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Rolex Submariner Hulk Hakkında Herşey

Rolex Submariner Hulk Hakkında Herşey
Rolex Hulk

Rolex Submariner Hulk Hakkında Herşey

Dünya üzerinde saat aşığı olup da, Rolex Submariner Hulk’a sahip olmayı arzulamayan bir saat sever olma imkanı nerdeyse sıfırdır. “Rolex Submariner Hulk modeli neden bu kadar talep ediliyor”, “bu model Rolex  modelleri içinde niye bu kadar özel bir yere sahip” ve  Hulk fiyatlarının yıllar içinde nasıl değişime uğradı” gibi soruları bu yazımızda cevaplamaya çalışacağız. İlk önce bu modelin kısa bir tarihine bakalım.

 Rolex Hulk Efsanesinin Doğuşu

Her şey 1953 yılında Rolex yönetim kurulu başkanının günlük olarak kullanılacak bir dalgıç saati üretme fikriyle başladı. Yaklaşık 1 sene süren araştırma ve geliştirme süreci neticesinde, 1954 yılında saatin ilk prototipi ortaya çıktı. Üretilen saati denemek amacıyla Kaptan Cousteau’dan saati okyanusun derinliklerine indirmesi konusunda yardım istenildi. 1954 yılında Kaptan Cousteau’nun yaptığı test sonucunda herkes hayretler içinde kalmıştı. Çünkü, dünyada ilk defa bir saat, 3000 metre civarında derinliğe indirilip, yüzeye çıkarıldığında tüm fonksiyonları çalışır durumdaydı. Bu test, submariner efsanesinin başlangıcıydı. 41 mm. olarak üretilen ilk submariner, yıllar içinde görsel olarak pek çok değişikliğe uğradı. Bu süreçte, 116610LV referans numarası ile Rolex Submariner Hulk 2010 yılında piyasaya sürüldü. Aslında, Hulk, Rolex’in 2003 yılında ilk üretilen submarinerin 50. yılını kutlamak amacıyla ürettiği 16610lV referans numaralı Rolex Kermit’in devamıydı. Rolex Kermit’in sadece bezel bölümü yeşil iken, Hulk’ta hem bezel hem kadran yeşildi.

Submariner Hulk’u Diğer Rolex Saatlerden Ayıran Özellikler

Peki, ana sorumuza dönecek olursak, Rolex Submariner Hulk’u, Rolex saatleri ve diğer üst düzey İsviçre saatleri içerisinde bu kadar özel yapan özelliği nedir?

Bu soruya verilecek ilk cevap hiç şüphesiz, şu ana kadar hiçbir Rolex saatte kullanılmayan özel ton yeşil rengi olur. Bezel ve kadranında kullanılan yeşil renk, ışığa bağlı olarak, açık ile koyu yeşil arası bir görünüm vermektedir. Hulk’ta kullanılan ikonik yeşil renk, bu renkle kontrast sağlayan beyaz renkli Rolex saat indeksleri ile mükemmel bir uyuma sahiptir. Bezel tek yönlü olarak çevrilebilmekte olup, bu fonksiyon ile amaçlanan, dalgıçların yanlışlıkla saatin bezelini ters yönde çevirip su altında geçirdikleri süreyi yanlış hesaplayarak oksijensiz kalmasını önlemektir. Saatin kasası 40 mm. olup; çizilmesini önlemek ve darbelere karşı dayanıklı olması için, roket endüstrisinde kullanılan 904L paslanmaz çelikten üretilmiştir. Rolex Hulk bezeli, Rolex patentli Cerachrom isimli seramikten üretilmiş olup solmaya ve darbelere karşı aşırı dayanıklıdır.

Firmamızın ürettiği Saat Kutusu modellerini görmek için tıklayınız.

Tabi ki, Rolex Submariner Hulk’un saat severler için bir efsane haline gelmesi göz alıcı yeşil rengi ve dayanıklılığı kadar Hulk’un diğer mekanik birleşenleri ile alakalıdır. Submariner Hulk’ta oyster bileklik kullanılmış olup, saat, kordon araçları olmadan saatin kordon boyunun ayarlanmasına olanak veren glidelock tarzı toka ile kolay bir şekilde saatin kordon boyunu ayarlamak mümkün olmaktadır. Rolex patentli inhouse 3135 kalibre ile Hulk yaklaşık olarak 48 saat güç rezervine sahiptir. Saatin dalgıç saati olarak adlandırılmasına neden olan suya dayanıklılık sistemi ile, yaklaşık olarak 300 metre derinlikte bile işlevsel olarak saatin çalışmasına olanak vermektedir.

Rolex Submariner Hulk Fiyatı

Rolex Submariner Hulk fiyatları her zaman standart siyah Rolex 116610LN’nin üstünde olmuştur. Rolex’in üretim politikası nedeniyle, Submariner Hulk üretimde kaldığı 10 senelik sürede, yetkili Rolex bayilerinden saati temin etmek için sıra beklemek gerekmiştir. Ülkeden ülkeye değişmekle beraber Türkiye’de yaklaşık 2 sene önceden Hulk için sıraya girmek gerekirken, bu süre Finlandiya gibi bazı ülkelerde 8 seneyi bulmaktaydı. Bu nedenle Rolex Submariner Hulk’un ikinci el ve grey market fiyatı, Rolex yetkili bayi fiyatlarının en az yüzde 30 yüzde 40 üzerindedir. 2010 yılında ilk üretildiğinde 8550 dolar olan resmi satış fiyatı, ikinci el piyasasında, 2014 yılında yaklaşık 10.000 dolar iken 2019 yılında 15.000 – 16.000 dolara çıkmış, 2020 yılında ise üretimden kaldırılması ve Corona salgını nedeniyle uluslararası piyasada 22.000 – 23.000 dolar civarına fiyatı yükselmiştir.

 Firmamızın ürettiği Saat Kordonu modellerini görmek için tıklayınız.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere; Rolex Submariner Hulk 2020 yılında üretimden kalkmıştır. Bu efsanevi model yerine, 126610LV referans no’lu submariner satışa sunulmuştur. Yeni modelde kadran rengi siyah olup Rolex Kermit’in devamı niteliğindedir. Yeni modelde; kasa çapı 40 mm olup ilk defa bir saat, 3000 metre civarında derinliğe indirilip, yüzeye çıkarıldığında tüm fonksiyonları çalışır durumdaydı. Bu test, submariner efsanesinin başlangıcıydı. 41 mm. olarak üretilen ilk submariner, yıllar içinde görsel olarak pek çok değişikliğe uğradı. Bu süreçte, 116610LV referans numarası ile Rolex Submariner Hulk 2010 yılında piyasaya sürüldü.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Rolex Explorer Hakkında 4 Temel Bilgi
Rolex

Rolex Explorer Hakkında 4 Temel Bilgi

Explorer, her saat tutkununun bildiği ikonik bir modeldir. Saat evreninde yeni misiniz? Endişelenmeyin, yakında bu ünlü model ile tanışacaksınız. Saat, ünlü 3, 6, 9 kadran düzeniyle anında tanınır....

Daha fazlasını oku
Patek Philippe Saatler Neden Pahalıdır?
Nautilius

Patek Philippe Saatler Neden Pahalıdır?

Patek Philippe, şüphesiz saat sektörünün en önemli markalarından biri. Marka, zengin geçmişi, güçlü pazar performansı ve teknik dehaları sayesinde koleksiyonerler arasında inanılmaz derecede popüle...

Daha fazlasını oku