İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Rolex Explorer Hakkında 4 Temel Bilgi

Rolex Explorer Hakkında 4 Temel Bilgi
Rolex

Rolex Explorer Hakkında 4 Temel Bilgi

Explorer, her saat tutkununun bildiği ikonik bir modeldir. Saat evreninde yeni misiniz? Endişelenmeyin, yakında bu ünlü model ile tanışacaksınız. Saat, ünlü 3, 6, 9 kadran düzeniyle anında tanınır. 1953 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana, Rolex (güncel Rolex Explorer fiyatları için ziyaret edebilirsiniz) bu ikonik modelin pek çok yeni versiyonunu piyasaya sürmüştür. Ama her yerde öne çıkacak o eşsiz karakter ve tasarım dilini aynı şekilde korumuştur. Model hakkında size yardımcı olabilecek 4 maddeden oluşan bir listeyi okumanız için hazırladık.
1.Rolex Explorer, Everest Dağı’ndaki İlk Saat Değildi
Explorer, Sir Edmund Hillary ve Tenzing Norgay’ın Everest Dağı’nı fethettikleri yıl olan 1953’te tanıtıldı. The Explorer ise aslında 29 Mayıs 1953’teki tarihi tırmanışın ardından 1953 yılı yazında lanse edildi. Aslında hem Hillary hem de Norgay, bu saatlere sahip olsalar da, Everest’te gerçekte hangi saatleri taktıklarına dair yıllar boyunca tartışmalar sürmüştür.
Zirve fotoğraflarında Tenzing Norgay’ın altın Rolex yerine paslanmaz çelik bir saat taktığı görülüyor. Her iki dağcı da Rolex’lerini Everest Dağı’nın tepesinde taktıklarını asla iddia etmediler. Ancak Rolex’in zeki pazarlaması sayesinde, Explorer sonsuza kadar bu meşhur tırmanışla beraber anılmıştır. Rolex’in 1953 yılı yaz aylarında saati piyasaya sürmesinden sonraki yayınladığı Explorer reklamları, Everest’in zirvesindeki kesinlikle bir Explorer olmadığını artık biliyor olsak da, görmek için harika reklamlardı.
Saatleriniz için firmamız tarafından üretilen kordon modelleri bu linkte.
2.Explorer, İkonik 3, 6, 9 Kadranına Sahip İlk Rolex Saat Değildi
Explorer, elbette “Explorer” kadranı olarak bilinen ikonik 3, 6, 9 kadranıyla tanınır. Ancak ilk Explorer olan ve 1953 yılında tanıtılan 6350, aslında bu düzene sahip ilk Rolex değildi. Bu onur, Rolex Pre-Explorer olarak adledilen ref. 6150’dedir. Ref. 6150 modelinde kadranın alt kısmında “Precision” yazısı yer alırken, ref. 6350’de “Explorer” yazısı vardı. Ayrıca, 6150, 1953’ten itibaren tüm Explorer modellerinin sahip olduğu kronometre sertifikasına sahip değildi. Bu nedenle birçok koleksiyoncu ref. 6150’yi, aynı 36 mm kasasına, karakteristik görünümüne ve göze çarpan kadran tasarımına sahip olmasına rağmen gerçek bir Explorer saymamaktadır.
Firmamız tarafından Türkiye’de üretilen saat kutusu modellerini görmek için tıklayın.
3.Rolex Explorer Ref. 1016, Şimdiye Kadar En Uzun Süre Üretimi Süren Rolex Referansı Değildir
Bazı Rolex modellerinin referansları çok uzun süre üretimde kalmıştır. Çoğu 50’lerin sonu ve 60’ların başına ait modellerdir. Buradaki ünlü örnekler arasında Rolex Submariner ref. 5512 ve GMT-Master ref. 1675’tir. Her ikisi de 1959’dan 1980’e kadar markanın portföyündeydi. Explorer ref. 1016 ise 1963 yılından 1989’a kadar yani 26 yıl üretimi sürmüştür.
En uzun süre üretimde kalan Rolex referansı ise Rolex Air-King ref. 5500’tir. Bu referanslı model, 32 yıl boyunca üretilmiş olup ilk olarak 1957’de tanıtıldı ve üretimden kaldırıldığı 1989 yılına kadar satışı devam etti.
Onywatch tarafından Türkiye’de üretilen mermer saat standları modellerini görmek için tıklayın.
4.124273 Referanslı Explorer Modeli Çelik – Altın Kasaya Sahip İlk Rolex’ Explorer’dır.
Rolex 12473 Referanslı Explorer modelinde  36mm. kasa boyutuna dönüş yapmıştır. Ayrıca bu model, explorer serisinde altın kullanılan ilk modeldir.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Moonswatch Hakkında Bilgiler ve Moonswatch Fiyatı
moonswatch

Moonswatch Hakkında Bilgiler ve Moonswatch Fiyatı

24 Mart 2022 tarihinde Swatch, Omega ile işbirliği sonucunda tasarlanan Moonswatch modellerini duyurdu. Hepsinin kendi “uzaya hedefi” olan 11 harika tasarım olarak piyasaya sürüldü. Piyasaya sürüld...

Daha fazlasını oku
Rolex Submariner Hulk Hakkında Herşey
Rolex Hulk

Rolex Submariner Hulk Hakkında Herşey

Dünya üzerinde saat aşığı olup da, Rolex Submariner Hulk’a sahip olmayı arzulamayan bir saat sever olma imkanı nerdeyse sıfırdır. “Rolex Submariner Hulk modeli neden bu kadar talep ediliyor”, “bu m...

Daha fazlasını oku