İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Patek Philippe Saatler Neden Pahalıdır?

Patek Philippe Saatler Neden Pahalıdır?
Nautilius

Patek Philippe Saatler Neden Pahalıdır?

Patek Philippe, şüphesiz saat sektörünün en önemli markalarından biri. Marka, zengin geçmişi, güçlü pazar performansı ve teknik dehaları sayesinde koleksiyonerler arasında inanılmaz derecede popüler bir markadır.

Patek Philippe: Lüks Saat Yapımında Son Nokta

Son yıllarda gençler bu firmayı keşfetti çünkü marka lüks saatçilikte en üst noktayı temsil ediyor. Patek Philippe saatleri, bir statü sembolü olarak sinema, müzik ve spor dünyasından birçok ünlünün bileklerini süslemektedir. Ancak bu saatlerin fiyatları astronomik seviyededir. Bu şu soruyu gündeme getirir: Bir saatin bu kadar pahalı olması normal mi?

Saatleriniz için üretilen kordon modellermizi bu linkte.

Patek Philippe Fiyatları: Liste Fiyatı ile Piyasa Fiyatı Arasındaki Fark

Markanın saatlerinin fiyatlarından bahsetmek, liste fiyatları ile gerçek piyasa fiyatları arasında önemli bir ayrım yapmayı gerektirir. En popüler modelleri inanılmaz derecede yüksek talep gördüğünden, markanın bir butiğine girip Aquanaut veya Nautilus gibi amiral gemisi modellerinden biriyle, paranız olsa bile, çıkamazsınız. Firmanın saatlerine olan talep markanın arzının çok üzerinde, bu da onların piyasa fiyatlarının son birkaç yılda önemli ölçüde arttığı anlamına geliyor.

Markanın saatleri 20.000 dolardan başlayıp 1,5 milyon dolar civarına kadar satılmaktadır. Liste fiyatı 18.940 $ olan paslanmaz çelik Aquanaut 5167A, örneğin Rolex’in giriş seviyesi 41 mm Oyster Perpetual’dan çok daha pahalıdır. Peki bu markanın fiyatlarının Rolex’e göre daha yüksek olmasının sebebi nedir? Bu konuya biraz ışık tutmak için bazı temel üretim yönlerine göz atalım.

Patek Philippe ve Rolex: El İşçiliği vs. Makine Üretimi

Markanın fiyatlarının bu derece pahalı olmasında önemli bir faktör, üretim yöntemleridir. Rolex, saatlerini üretmek için makinelere güvenirken, Patek P. saatlerinin çoğunu tamamen elle yapıyor. Ama önemli olan sadece üretim tekniği değildir. Patek P. saatlerinin çoğu, inanılmaz mekanizmalara sahiptir ve birçok model, mekanizmaya görmenize izin veren camlı bir kapağı vardır. Her bir Patek Philippe; teknik ustalık, inanılmaz düzeyde ayrıntı ve kusursuz finishi ile karakterize edilen bir sanat eseridir.

Diğer bir maliyet faktörü ise, bu saatlere eklenen ayrıntı düzeyi ve kasalarına uygulanan kaplamalardır. Bu neredeyse tüm diğer lüks markalardan çok daha yüksektir. Parlak bir şekilde parlatılmış bir kasa ile güzel bir şekilde tamamlanmış bir mekanizma kombinasyonunu elde etmek, kapsamlı bir beceri gerektirir, bu da daha yüksek fiyat anlamına gelir.

Onywatch tarafından Türkiye’de üretilen saat kutusu modellerini görmek için tıklayın.

 

Baştan sona Değerli: Patek Philippe’te Kullanılan Malzeme Kalitesi

Ayrıca marka saatlerinde yoğun olarak değerli metaller kullanır ve çoğu saati pembe altın, beyaz altın, sarı altın veya platin olarak gelir. Üretici, az sayıda saat modelinde paslanmaz çelik kullanır. Marka ayrıca daha da benzersiz kreasyonlar için pahalı malzemeleri mekanizmalarına entegre ederek fiyatlarını buna göre yükseltmektedir.

Firmanın saatlerinin üretim şekli ile üretimlerinin daha uzun sürmesi; diğer birçok lüks markadan daha düşük stoğu olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, markanın saatleri son derece özel ve dolayısıyla pahalıdır. Markanın sihri burada yatıyor: Müşterilere, yalnızca kendileri için özel bir şey satın aldıkları hissini veriyor.

 Onywatch tarafından Türkiye’de üretilen mermer saat standları modellerini görmek için tıklayın.

Patek Philippe bu kadar pahalı olmayı hak ediyor mu?

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, Patek Philippe saatlerinin lüks rakiplerinin çoğundan daha pahalı olması anlaşılır bir durumdur. Ama karşılığında aldığınız şey, ömür boyu süren özel bir birlikteliktir. Giderek daha fazla insan bunu fark etti ve bunu yaptıkları satın alımlarla göstermektedirler.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Rolex Submariner Hulk Hakkında Herşey
Rolex Hulk

Rolex Submariner Hulk Hakkında Herşey

Dünya üzerinde saat aşığı olup da, Rolex Submariner Hulk’a sahip olmayı arzulamayan bir saat sever olma imkanı nerdeyse sıfırdır. “Rolex Submariner Hulk modeli neden bu kadar talep ediliyor”, “bu m...

Daha fazlasını oku
Audemars Piguet Royal Oak Hakkında 5 Temel Bilgi
Audemars Piguet

Audemars Piguet Royal Oak Hakkında 5 Temel Bilgi

Muhtemelen Audemars Piguet Royal Oak’ı çoktan duymuşsunuzdur. Ve muhtemelen onu tasarlayan Gérald Genta’yı da duymuşsunuzdur. Ama Genta’nın aslında Royal Oak Offshore’dan nefret ettiğini biliyor mu...

Daha fazlasını oku